Max Verstappen mag zondag vanaf de vierde plek starten, maar echt tevreden kan hij niet zijn met zijn kwalificatie. De Red Bull is duidelijk te langzaam, vindt Verstappen.

“Ik zie het niet als een plek op de tweede startrij”, zegt Verstappen tegen Ziggo Sport. De Red Bull-coureur reed de vijfde tijd, maar wint een plek dankzij een gridstraf voor Valtteri Bottas. “We staan eigenlijk gewoon op de derde startrij. We zijn te langzaam, door andersmans straf staan we wat verder naar voren. Het is niet om over naar huis te schrijven.”

Erg veel spektakel verwacht Verstappen niet van de race. “We zijn te langzaam om Ferrari en Mercedes bij te houden. Met de auto’s achter ons scheelt het zeven tienden dus dat wordt ook saai. Ik hoop dat de motor heel blijft, dan tour ik hem naar huis.”

Het mechanische euvel dat Verstappen dit seizoen al meermaals trof, sloeg dit keer toe bij teamgenoot Daniel Ricciardo. Die moest zijn defecte RB13 al in Q1 langs de kant parkeren.

Bij Verstappen brak door Ricciardo’s pech niet direct het angstzweet uit. “Ik heb tot nu toe geen problemen gehad”, zegt hij. “Als het gebeurt, kan je er toch niks aan veranderen.”