De Grand Prix van Frankrijk wordt Max Verstappens 130ste Formule 1-start voor Red Bull Racing. De Nederlander verbetert daarmee het record van Mark Webber, met wie hij nu gedeeld op 129 races voor het team staat.

“Ik wist dit eigenlijk niet eens”, lacht ex-coureur Webber in gesprek met FORMULE 1 Magazine. Het is, immers, niet het type record dat coureurs erg bijblijft, eerder voer voor statistici. Al onderschrijft het wel hoezeer de carrière van de nog altijd pas 24-jarige Verstappen zich in sneltreintempo voltrekt, terwijl het misschien ook wel alles zegt over zijn waarde voor en rol bij Red Bull.

“De fundering die Max heeft gelegd sinds hij bij Red Bull is ingestapt”, zo verwijst Webber naar hoe Verstappen zijn eerste race voor het team gelijk wist te winnen, “is super sterk.” Dat niet alleen, in de jaren daarop heeft de Nederlander – die in 2021 wereldkampioen werd voor Red Bull – zich tot de onbetwiste kopman van het team ontpopt.

‘Max is just warming up’

“Ze hebben qua resultaten natuurlijk ook zwaardere tijden meegemaakt”, zegt Webber over Red Bull en Verstappen, “maar nu is de auto heel goed en voor Max en het team geldt hetzelfde. Hij en het team zijn echt samengesmolten.” Webber denkt dat de Formule 1 nog wat te wachten staat nu Verstappen en Red Bull de smaak te pakken hebben. “Max is just warming up, ik denk dat hij pas net aan warmdraaien is.”

Wat zijn record van de meeste Red Bull-starts betreft, nu dat uit de geschiedenisboeken verdwijnt, besluit Webber met een knipoog: “Ik durf hem wel aan dat Max dit record makkelijk gaat verdubbelen.” Zeker aangezien Verstappens Red Bull-deal nog tot en met 2028 doorloopt, en we tegenwoordig richting de 24 races per jaar gaan. Verstappen zal zo eind 2028 waarschijnlijk boven de 280 Red Bull-starts staan.

In de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine, nr. 11, lees je meer over het huwelijk tussen Verstappen en Red Bull en waarom Verstappen misschien wel meer voor Red Bull heeft betekend dan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. FORMULE 1 Magazine nr. 11 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen – met gratis verzending binnen Nederland!