Honda stelt dat al meerdere Formule 1-teams zich hebben gemeld om vanaf 2026 samen te werken. In dat jaar wordt het nieuwe motorenreglement ingevoerd en Honda is één van de zes motorfabrikanten die zich hiervoor heeft aangemeld.

Ondanks de eerdere aankondiging dat het zich terugtrekt uit de Formule 1, heeft Honda zich wel ingeschreven voor het motorreglement van 2026. Dat is niet in strijd met elkaar, zegt Koji Watanabe, de president van Honda Racing Corporation. “Formule 1 schuift steeds verder op naar elektrificatie”, aldus de Japanner tijdens een speciaal belegde persconferentie. “Koolstofneutraliteit is bij Honda een bedrijfsbrede doelstelling. We denken dat de toekomstige richting van de Formule 1 in overeenstemming is met die doelstelling en daarom hebben we besloten ons te registreren als motorfabrikant.”

‘Meerdere teams’

Na die registratie – en het nieuws dat Red Bull in 2026 een avontuur aangaat met Ford – is Honda al door ‘meerdere F1-teams’, stelt Watanabe die nog niet op details in wilde gaan. “Voorlopig willen we goed in de gaten houden waar de Formule 1 naartoe gaat en kijken hoe het gaat. We hebben dan ook nog geen concrete beslissing genomen over of we weer meedoen met de Formule 1. Maar als we naar de technologische ontwikkelingen kijken, denken we dat deel uitmaken van de Formule 1 ons bij die technologische ontwikkelingen kan helpen.”