Hoewel het nog steeds geruchten zijn, lijkt het er steeds sterker op dat Honda in 2015 in de Formule 1 terugkeert. Bronnen uit Japan melden dat het bedrijf de terugkeer een dezer dagen bekend zal maken.

Honda zou in de Formule 1 willen terugkeren als motorleverancier bij Mclaren vanaf 2015. Hoewel de Britse renstal in 2014 nog met Mercedes-motoren rijdt, spreken verschillende insiders van een hereniging van de succesvolle combinatie uit het eind van de jaren ’80. Toen won McLaren-Honda met Ayrton Senna (3) en Alain Prost (1) vier wereldtitels.

Honda was als team voor het laatst actief in de Formule 1 in 2008. De Japanners besloten zich aan het eind van het seizoen terug te trekken. Ross Brawn kocht het team op en werd vervolgens wereldkampioen met zijn hernoemde team Brawn GP.

Eerst kijken
Het feit dat Honda 2015 kiest, is enigszins opmerkelijk gezien de grote regelwijzing die zich vanaf 2014 voordoet. Bij de nieuwe motoren zou de Japanse leverancier gelijk materiaal aan de teams kunnen leveren en zo de motor door ontwikkelen. Honda zou echter ook eerst de kat uit de boom kunnen kijken en leren van de fouten van Ferrari, Renault en Mercedes.

Eerder deze week ontkende Martin Whitmarsh nog dat er een deal is gesloten met Honda. McLaren heeft de optie om in 2015 ook met Mercedes-motoren te rijden echter nog niet gelicht. Bernie Ecclestone reageerde ook al op de geruchten door te stellen dat hij het prettig zou vinden als Honda voor meer dan één team motoren zal leveren in het nieuwe turbotijdperk.