Behalve Ferrari denkt ook Honda er aan een motorupdate te introduceren tijdens het raceweekend in Canada. Een ‘revolutie’ wordt het echter sowieso niet.

Dat vertelt Eric Boullier, de teambaas van Honda-klant McLaren, aan SpeedWeek. Wat Boullier daarbij wel aangeeft, is dat Honda zeker met een nieuwe motorspecificatie komt, al is dat volgens Honda zelf nog niet helemaal zeker.

Formula One World Championship 2016, Round 1, Australian Grand Prix, Melbourne, Australia, Thursday 17 March 2016 - Yusuke Hasegawa (JPN) Head of Honda F1 Programme.

Honda-topman Yusuke Hasegawa.

Yusuke Hasegawa, het hoofd van Honda’s Formule 1-project, vertelt namelijk dat een motorupdate ‘zeker zou helpen in Canada’ en hij deze graag wil brengen, maar hij ‘nog niets met zekerheid kan zeggen’.

“Ik wil natuurlijk graag verbeteringen brengen, want we hebben een aantal veelbelovende dingen op de testbank. We moeten echter nog vaststellen of deze betrouwbaar genoeg zijn en we alles op tijd kunnen produceren.”

Honda heeft eerder aangegeven zuinig met haar tokens om te willen springen. Tokens zijn een soort tegoedbonnetjes die ingewisseld moeten worden om verbeteringen aan de motor te mogen maken.

Honda vindt het ‘uit tactisch oogpunt’ beter om tokens in te wisselen om in één keer grotere updates te brengen, dan vaker met wat kleinere verbeteringen te komen.

Updates
Rivaal Ferrari komt in Canada volgens teambaas Maurizio Arrivabene met ‘iets op motorisch vlak’. Of dat het inwisselen van tokens vereist, moet volgens Arrivabene nog worden uitgemaakt.

Het Franse Renault kwam in Monaco al met een update, maar slechts voor Kevin Magnussen en Daniel Ricciardo. Hun teamgenoten Jolyon Palmer en Max Verstappen krijgen in Canada echter ook de verbeterde Renaults.

Honda is de enige motorfabrikant die tijdens het seizoen nog geen tokens heeft gebruikt. Van de winter gebruikte het er achttien van de 32 die elke motorleverancier er heeft, maar sindsdien heeft Honda er dus nul ingewisseld.

Het toonaangevende Mercedes heeft na de winter en een eerder dit seizoen geïntroduceerde update elf tokens over. Ferrari bracht ook eerder dit seizoen updates en heeft er nog zes. Renault na Monaco nog 21, Honda dus veertien.