Max Verstappen was afgelopen zondag in Oostenrijk na twaalf rondjes de eerste uitvaller van seizoen 2020, maar Honda zegt de oorzaak voor het elektrische probleem dat tot zijn uitvalbeurt leidde te hebben gevonden. Verstappen heeft dan ook geen nieuwe motor nodig.

Lees ook: Verstappen valt vroeg uit na technisch probleem: ‘Zou makkelijk podium zijn geweest’

Zowel Verstappen als Red Bull-teamgenoot Alexander Albon viel in Oostenrijk uit door een elektrisch probleem met de Honda-motor. “Het waren allebei elektrische problemen, maar de oorzaak was wel anders”, vertelt Honda’s technisch directeur Toyoharu Tanabe.

Lees ook: Verstappen: ‘Ook als het regent moet de auto 100% zijn’

Honda’s technisch directeur Toyoharu Tanabe. Foto: Motorsport Images.

“We hebben beide problemen samen met het team geanalyseerd en hebben maatregelen getroffen”, zo verzekert Tanabe. De Honda-motoren hebben volgens hem ondanks de uitvalbeurten bovendien geen schade opgelopen. “Dus Max en Alexander zullen dit weekend met dezelfde motoren racen.”

Het doel voor dit weekend, het tweede achtereen op de Red Bull Ring, laat zich verder raden: “We willen met alle vier de auto’s de finish en een goed resultaat halen”, aldus Tanabe, met Honda’s andere klant Alpha Tauri dat vorig weekend geen motorproblemen kende.

Albon en Verstappen op de grid. Foto: Getty Images.