Max Verstappen begon goed aan de Grand Prix van Oostenrijk en reed op de tweede plaats, maar na elf ronde kwam er al een einde aan de race van de Nederlander door technische problemen.

In ronde elf rijdt de Red Bull van Verstappen plotseling heel langzaam door de eerste bocht. Verstappen krijgt vanaf de pitmuur te horen wat hij moet doen om het probleem wellicht te verhelpen, maar dat mag niet baten.

Lees ook: Verstappen: ‘Ik ga niet knielen, maar sta volledig achter strijd tegen racisme’

“De auto schiet steeds in de anti-stall”, meldt hij over de boordradio. De Nederlander probeert de auto in een andere setting te zetten, maar dat helpt niet. Al langzaam rijdend brengt hij zijn Red Bull naar de pits. Daar wordt nog gekeken naar de mogelijke oorzaak en het stuur wordt ook snel vervangen, maar het mag niet baten: “Ik heb geen remmen.” De Nederlander kan niet verder en stapt uit. Daarmee komt een einde aan zijn winstreeks in Oostenrijk, waar hij de afgelopen twee edities op zijn naam schreef.

Nog tijdens de race reageert Max Verstappen bij Sky Sports op zijn uitvalbeurt. “Plots had ik geen vermogen meer en ging de auto in anti-stall”, legt hij uit. “Ik weet nog niet exact wat het probleem was, maar dit is niet de start die je wil hebben.” Of winnen vandaag mogelijk was, wordt gevraagd aan Verstappen. “Dat denk ik niet als je zag hoe eenvoudig Valtteri (Bottas, red.) wegrijdt, maar het zou wel een easy podium zijn geweest”, besluit de Nederlander.

Lees ook: Albon: ‘Begrijpelijk dat Red Bull nieuwe voorvleugel aan Verstappen geeft’

Foto: Motorsport Images