Max Verstappen zal zondagmiddag op de grid in Oostenrijk niet knielen om te protesteren tegen racisme, maar staat volledig achter de strijd tegen racisme en ongelijkheid. Ferrari’s Charles Leclerc zal overigens evenmin knielen.

Dat maken de Nederlander en Monegask duidelijk via Twitter.

“Ik ben zeer toegewijd aan gelijkheid en de strijd tegen racisme”, schrijft Verstappen, “Maar ik geloof dat iedereen het recht heeft om zichzelf te uiten op de manier en op het moment dat bij hem past. Ik zal vandaag niet knielen, maar respecteer en steun de persoonlijke keuzes die iedere coureur maakt.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees ook: Norris: ‘F1-coureurs knielen misschien wel als protest tegen racisme’

Ferrari-coureur Leclerc drukt zich in soortgelijke bewoordingen uit. “Ik geloof dat feiten en je gedrag in het dagelijks leven zwaarder wegen dan formele gebaren die in sommige landen als controversieel ervaren kunnen worden”, stelt hij. “Ik zal niet knielen, maar dat betekent zeker niet dat ik minder gecommitteerd ben dan anderen in de strijd tegen racisme”, benadrukt Leclerc.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees ook: Belletje van Hamilton zorgde voor anti-racisme livery Mercedes