*

Honda versterkt zich met technische partner: ‘Willen succes jaren tachtig doen herleven’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

13 november 2018 11:04

Honda versterkt zich met technische partner: ‘Willen succes jaren tachtig doen herleven’
Sutton Images

Honda gaat de banden met IHI verstevigen. IHI is een Japanse onderneming die onder andere gespecialiseerd is in de bouw van schepen, vliegtuigmotoren en – het belangrijkste voor Honda – onderdelen voor turbomotoren. 

Honda en IHI werken al samen sinds de Japanse fabrikant in 2015 terugkeerde in de Formule 1. Samen werkten zij aan de huidige V6 turbomotor, die eerst drie jaar exclusief achter in de McLaren lag en sinds de start van het huidige seizoen de krachtbron van de Toro Rosso is. De deal met Toro Rosso vormt de opmaat naar een samenwerking met het grotere Red Bull, waarvoor Honda vanaf 2019 de motoren gaat leveren. Om de motor nog sneller te kunnen ontwikkelen en direct op topniveau te kunnen presteren heeft Honda de banden met IHI versterkt.

De sfeer bij IHI en Honda is enthousiast en positief. “We zijn blij om deze samenwerking met Honda in te gaan, de beste motorfabrikant ter wereld. Wij willen de Honda power-unit op de best mogelijke manier laten presteren. We willen net zo goed zijn als in de jaren tachtig en negentig,” aldus Yoshinnori Kawasaki, vice-president van IHI. Katsuhide Moriyama, werkzaam bij Honda, prijst IHI. “Zij zijn een bekende naam in de machinetechnologie, waar ze al sinds de negentiende eeuw mee bezig zijn. We verwachten met dit partnerschap goede stappen te maken en we blijven vechten voor de overwinningen.”

© Sutton Images.