Niki Lauda, vorige week overleden op 70-jarige leeftijd, wordt vandaag begraven in zijn geboortestad Wenen in Oostenrijk. De begrafenis vindt in gesloten kring plaats, maar eerst krijgen fans de kans afscheid te nemen van de autosportlegende.

Honderden mensen schoven vanmorgen in de regen aan om in de Stephansdom in Wenen een laatste groet te brengen de drievoudig wereldkampioen. Lauda ligt in gesloten kist in de kathedraal waar later op de dag een officiële afscheidsplechtigheid plaatsvindt. Lauda, 25-voudig racewinnaar, wordt begraven in race-overall.

Lees ook: Niki Lauda (1949-2019): Bikkelhard, rechtdoorzee en een echte winnaar

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: ANP

Duizenden mensen worden vanmiddag verwacht op die afscheidsplechtigheid. Lewis Hamilton zal, net als een ruime afvaardiging van Mercedes, het team was Lauda de afgelopen jaren als advisieur actief was, aanwezig zijn. Ook voormalig F1-baas Bernie Ecclestone wordt verwacht.

Tijdens de dienst zullen onder meer voormalig McLaren-ploegmaat Alain Prost, Arnold Schwarzenegger en Oostenrijks bondspresident Alexander Van der Bellen het woord nemen.

Lees ook: De Formule 1-gemeenschap rouwt: Niki Lauda (70) overleden

Een fan brengt een laatste groet aan Lauda. Foto: ANP.