Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Michael Schumacher blikken met een goed gevoel terug op de eerste twee vrije trainingen, waarin Rosberg in de ochtendsessie bovendien de snelste was.

Rosberg laat in zijn terugblik op de vrijdag weten dat hij een prima eerste dag in Montréal achter de rug heeft: “Het was een positieve start van het weekend zegt hij.”

Het positivisme van de Duitser wordt gevoed doordat hij, behalve dat hij in de ochten de snelste was, de indruk heeft ook de rest van de dag veel nuttig werk gedaan te hebben. “Ondanks alle onderbrekingen hebben we veel ronden kunnen rijden, wat natuurlijk positeif is.”

“Ik voelde me bovendien lekker in de auto en het lijkt erop dat e ons racetempo verbeterd hebben”, vervolgt Rosberg. “De banden houden zich goed en het wordt interessant om te zien hoe ze het morgen doen als we met weinig brandstof onderweg gaan. Ik ben al met al echter gelukkig.”

In de andere Mercedes had ook Schumacher een prettige vrijdag. Hij was derde in de ochtendtraining en volgde teamgenoot Rosberg (negentiende) in de middag op de voet met een twintigste tijd. “We hebben veel werk kunnen verrichten en ons duidelijk niet op de rondetijden of snelle runs gericht”, zegt hij.

“Dat we in de middag onderaan de tijdenlijst bivakkeerden komt omdat we met veel brandstof in de weer waren en de rode vlaggen onze geplande runs onderbraken”, legt de Mercedes-coureur verder uit.

“We gaan nu rustig de data doornemen die verzameld hebben en vervolgens hopen dat ook zaterdag een bemoedigende dag wordt, want het ging vandaag beter dan verwacht en dat heeft ons goede hoop gegeven.”