Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is de entree van Audi in de Formule 1 nog niet zeker, ook al staat het bestuur van het Volkswagen-concern niet langer in de weg. Dat zegt hij tegen Motorsport.com.

Red Bull en Audi worden al geruime tijd met elkaar in verband gebracht, en na de breuk tussen Red Bull en de huidige motorleverancier Renault is de kans op een mogelijke samenwerking sterk toegenomen. BBC-analist Eddie Jordan beweerde in Singapore dat de deal al bijna rond is en dat Audi vanaf 2018 motoren zal leveren aan Red Bull. Het team wil dat echter nog niet bevestigen. 

Horner erkent wel dat er interesse is vanuit het Volkswagen-concern, waar Audi deel van uitmaakt. “Het is geweldig dat ze belangstelling tonen in de Formule 1, want het is niet goed voor de Formule 1 wanneer twee motorenfabrikanten de sport domineren”, stelt Horner. “Maar vooralsnog is het allemaal slechts speculatie. Zelfs al zou Volkswagen zich gaan richten op de Formule 1, duurt het zeker twee tot drie jaar voor ze een competitieve motor kunnen bieden.” 

In de tussentijd is Red Bull dus bezig om een motorleverancier te vinden voor de komende seizoenen. Mercedes ziet dat niet zitten, maar volgens Horner verlopen de gesprekken met Ferrari voorspoedig. “De situatie wordt steeds duidelijker”, zegt hij. “We hebben goed contact met Ferrari en wachten nu op terugkoppeling. We hebben ook goede gesprekken gehad met Renault en de uitkomst daarvan mag duidelijk zijn. Al geldt dat nog niet voor de gevolgen ervan.” 

De verwachting is dus dat Red Bull verder zal gaan met Ferrari-motoren, totdat Audi in 2018 klaar is voor zijn intrede in de Formule 1. Ondertussen moet Renault de afweging maken of het verder wil als fabrieksteam door Lotus over te nemen of de sport zal verlaten.