Red Bull geeft Daniel Ricciardo de tijd om na te denken over zijn toekomst, maar heeft ook geen eeuwig geduld met de Australiër. Dat stelt teambaas Christian Horner.

Ricciardo’s Red Bull-contract loopt eind 2018 af en dus staat de 28-jarige coureur uit Perth voor een belangrijke beslissing, waar hij de tijd voor wil nemen, zo heeft hij verklaard.

Horner heeft daar alle begrip voor, maar waarschuwt Ricciardo ook gelijk: “Ik kan goed begrijpen dat hij op dit punt in zijn loopbaan zijn opties wil afwegen, maar we blijven niet eeuwig op hem wachten”, vertelt hij aan Racer.

“We beschikken namelijk over een aantal goede andere opties, al blijft het onze prioriteit om ervoor te zorgen dat we eruit komen met Daniel”, verklaart de Red Bull-teambaas.

Ricciardo en Horner.

Eén van de opties die Red Bull achter de hand heeft – en de meest logische – is Carlos Sainz. De 23-jarige Spanjaard is uitgeleend aan Renault, maar staat nog bij Red Bull onder contract.

Ricciardo, zo vervolgt Horner, weet op zijn beurt wat hij aan Red Bull heeft en wat de sterke punten van het team zijn. Het grootste vraagteken, denkt Horner, zal de Renault-motor zijn.

“Ik krijg althans de indruk dat hij eerst wil zien hoe de performance daarvan volgend jaar is. Op motorisch vlak heeft hij immers vier frustrerende jaren met ons doorgemaakt. Ik snap dat dus wel.”