Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat Alexander Albon niet de schuld moet krijgen voor zijn crash in de slotfase van de eerste vrije training. Volgens Horner was het team ‘misschien iets te optimistisch’ door hem ronden te laten rijden op de slicks op een vochtige baan.

De eerste vrije training begon op een kletsnat Interlagos maar de baan droogde gedurende de sessie op. Uiteindelijk besloten meerdere coureurs om in de slotfase op de slicks te rijden, waaronder Alexander Albon. De Britse Thai stond op dat moment bovenaan de tijdenlijst maar crashte in bocht 12. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner moet Albon niet de schuld krijgen voor zijn crash op een vochtige baan, ook omdat Max Verstappen spinde onder de lastige omstandigheden.

”Het begon goed voor Alex”, zegt Horner. ”Het was zijn eerste keer op dit circuit en op de intermediates zette hij de snelste tijd neer. Het circuit leek op te drogen en er waren iets van tien auto’s op de baan op de slicks. Max ging van de baan in bocht 2. Alex verremde zich helaas dankzij koude remmen en reed wat schade”, aldus Horner.

”Ik denk niet dat je hem de schuld kan geven voor deze crash”, vervolgt de Red Bull-teambaas. ”Misschien waren we iets te optimistisch door hem wat ronden te laten rijden op een baan die in de tweede sector nog erg vochtig was. Max had een momentje in bocht 2 en er waren ook anderen die wijd gingen. Alex heeft een aantal kleine incidenten gehad dit seizoen, maar gelukkig zijn deze altijd op de vrijdag of zaterdagochtend. Wanneer het erop aan komt in de kwalificatie en de race, dan levert hij resultaten”, sluit Horner af.

Lees ook: VT1: Albon snelste op opdrogende baan, maar crasht in slotfase

Foto: Motorsport Images