Alexander Albon heeft op een opdrogende Autódromo José Carlos Pace de snelste tijd genoteerd: 1:16.142. De eerste vrije training verliep uiteindelijk niet vlekkeloos voor de Britse Thai, die in de slotfase zijn Red Bull in de muur zette en een rode vlag veroorzaakte. Valtteri Bottas en Sebastian Vettel maken de top drie compleet.

De kans op regen is, niet verrassend omdat het al flink regent op Interlagos, honderd procent voor de eerste vrije training. Het circuit is kletsnat maar dat weerhoudt Sebastian Vettel en Charles Leclerc er niet van om binnen vijf minuten op de blauwe full wet-banden de baan te verkennen. Daarna verkent de ene na de andere coureur het circuit maar tot tijden komt het niet snel.

De eerste tijd die dan genoteerd wordt is een 1:23.689 van Carlos Sainz, die als enige meerdere ronden achter elkaar rijdt in het eerste halfuur. Met nog iets minder dan een uur te gaan komen Max Verstappen en Lewis Hamilton op de baan met de groene intermediates. Verstappen blijft vervolgens, net als Hamilton, een lange tijd in de garage staan. Met nog maar vijf minuten te gaan lijkt de baan toch al genoeg opgedroogd voor de slicks, maar het tegendeel wordt bewezen. Verstappen glijdt van de baan in bocht twee en even later is het de andere Red Bull die een rode vlag veroorzaakt. Uiteindelijk is het de veroorzaker van de rode vlag, Albon, die de training afsluit met de snelste tijd. Verstappen noteert uiteindelijk geen tijd.

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images