*

Horner: ‘Denk niet dat relatie Verstappen en Ricciardo hier onder lijdt’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 juli 2017 17:54

Horner: ‘Denk niet dat relatie Verstappen en Ricciardo hier onder lijdt’
Sutton Images

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt niet dat de relatie tussen Daniel Ricciardo en Max Verstappen zal lijden onder hun botsing in de openingsronde in Hongarije.

Verstappen raakte zijn teamgenoot in de tweede bocht, waarna Ricciardo uitviel door de schade aan zijn Red Bull RB13. De Australiër maakte daarna duidelijk niet happy te zijn, maar er een streep onder te kunnen zetten als Verstappen zijn excuses aanbiedt. De Nederlander heeft dat in ieder geval openlijk ook al gedaan.

Red Bull-teambaas Horner.

Teambaas Horner denkt dan ook niet dat het voorval een negatief effect zal hebben op de relatie tussen de Red Bull-teamgenoten. “Max heeft zijn vinger al opgestoken en toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt. Als team hebben we zijn excuses aanvaard en Daniel zal dat vast ook doen”, vertelt Horner aan Sky Sports F1.

“Hij zal vast snel met Daniel spreken en dan kunnen we verder”, denkt Horner, die nog maar eens aangeeft dat de twee tot op heden goed hebben samengewerkt: “Er is veel respect tussen die twee en ze hebben een goede relatie”, haalt Horner aan. “Ik denk dan ook niet dat dit hun relatie schaadt.”

Dat gezegd hebbende, noemt Horner het voorval wel ‘heel frustrerend’. “Daniel viel er immers door uit terwijl het ook een negatief gevolg had voor Max’ race. Daarnaast wil je natuurlijk überhaupt nooit zien dat teamgenoten elkaar raken.” Horner weet dat hij met Verstappen een coureur heeft die de grens opzoekt: “En vandaag maakte hij een kostbare fout. Kostbaar voor zichzelf, Daniel en het team.”

Wat het extra pijnlijk maakt, is dat Red Bull de ochtend voor de race juist nog had benadrukt dat het belangrijk zou zijn voor de coureurs om elkaar ‘genoeg ruimte te geven in de eerste twee bochten’.

“Dat noemden we de gouden regel. Iedereen knikte en zei het te begrijpen, maar Max is volwassen genoeg voor een negentienjarige en zal z’n fout toegeven. En dat is ook het belangrijkste als je een fout maakt, wat iedere coureur wel eens doet.”