Christian Horner en Sebastian Vettel zijn onder de indruk van de seizoensstart van Daniel Ricciardo, de jongeling die bij Red Bull het stokje van Mark Webber heeft overgenomen als teamgenoot van Vettel.

Hoewel Ricciardo na drie races ‘pas’ op twaalf punten staat, verloor de Australiër de tweede plaats die hij in de seizoensopener in zijn thuisland behaalde door een diskwalificatie en viel hij in Maleisië uit terwijl hij op koers lag om een vierde plek te pakken. Daarnaast versloeg hij Vettel al twee keer in de kwalificatie, dus onopvallend is de seizoensstart van Ricciardo zeker niet te noemen.

“Ik vind dat Daniel het geweldig doet”, prijst Horner zijn nieuwe aanwinst ten overstaan van Crash.net. “Hij doet sinds de eerste vrije training in Australië constant vooraan mee en rijdt erg sterk. Daarnaast heeft hij ook laten zien een echte racer te zijn, waarmee hij iedereen die vorig jaar om die reden vraagtekens bij zijn aanstelling plaatste de mond heeft gesnoerd”, zegt Horner.

Dat Ricciardo sterk presteert is voor Horner geen verrasing. “Voor de buitenwacht is het lastig inschatten hoe goed een coureur is als hij het met minder materiaal moet stellen, maar wij wisten door zijn tests en simulatorwerk voor ons al wat hij kon. Hoe goed hij precies zou zijn, was alsnog afwachten, maar Daniel heeft deze kans met beide handen aangegrepen en laten zien dat hij bij de top hoort.”

Vettel
Niet alleen Horner maar ook Vettel is onder de indruk van Ricciardo. “Hij doet zijn werk erg goed en komt duidelijk tot zijn recht in onze auto”, zegt Vettel tegen Auto, Motor und Sport, waarbij hij desgevraagd de vergelijking tussen Ricciardo en diens voorganger Webber niet wil maken: “Na drie races is het daar nog te vroeg voor. Die vergelijking kun je nog niet trekken.”

Net als met Webber heeft Vettel ook al enkele duels op het circuit uitgevochten met Ricciardo, al zijn die tussen Vettel en zijn huidige teamgenoot wat hartelijker verlopen dan de duels tussen Vettel en Webber doorgaans verliepen.

In Bahrein werd Vettel twee keer gepasseerd door Ricciardo, maar Vettel tilt daar niet te zwaar aan. “De eerste keer was op last van het team. De tweede keer was het duidelijk dat Daniel veel sneller was en dan ga je je teamgenoot niet zwaar bevechten. Als het de laatste ronde was geweest had ik me wel breed gemaakt, maar door hem niet op te houden kon Daniel nu ook Nico Hülkenberg nog pakken.”