Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is er tijdens de races in Maleisië en Bahrein nieuw bewijs aan het licht gekomen dat het team zal helpen in haar protest tegen de diskwalificatie van Daniel Ricciardo in Australië.

Hoewel Horner niet in detail kwijt wil wat dat bewijs precies is, vertelt hij aan Autosport dat Red Bull er hierdoor extra vertrouwen in heeft dat het de diskwalificatie van Daniel Ricciardo – die enkele uren na de seizoensopener in Australië de tweede plaats die hij daarin had behaald moest inleveren vanwege discrepanties met de brandstoftoever – kan laten terugdraaien.

Red Bull – dat tegen de diskwalificatie in beroep is gegaan omdat het gelooft dat de sensoren die de FIA levert om de fuel flow te meten niet accuraat zijn, terwijl haar eigen systeem dat wel is – was er direct al zeker van een sterke zaak te hebben, maar met twee verdere Grand Prix-weekends achter de kiezen beschikt het volgens Horner over nog meer en beter bewijs om haar zaak te maken.

“Tijdens de afgelopen races is er verder bewijs aan het licht gekomen”, vertelt Horner. “De problemen met de sensoren zijn ons een stuk duidelijker geworden en we hebben er door het nieuwe bewijs een stuk meer inzicht in gekregen”, zo houdt hij het oppervlakkig.

Het protest van Red Bull wordt op maandag 14 april behandeld door het hof van beroep van de FIA.