Red Bull-teambaas Christian Horner heeft er vertrouwen in dat het protest dat Red Bull tegen de diskwalificatie van Daniel Ricciardo gaat indienen er voor zorgt dat Ricciardo zijn tweede plek terugkrijgt.

Ricciardo werd enkele uren na de Grand Prix van Australië door de FIA uit de uitslag geschrapt omdat de waarden van de brandstoftoevoer naar de Renault-motor van zijn bolide tijdens de race ‘consistent’ te hoog waren geweest.

Red Bull, dat eerder in het weekend al problemen had gehad met de sensoren die de brandstoftoevoer meten en registeren, kondigde daarop aan een protest in te dienen tegen de diskwalificatie, waarbij het stelde dat er niks mis was met de brandstoftoeover en dat de (door de FIA geleverde) sensoren onbetrouwbaar zijn.

Ten overstaan van de Sydney Morning Herald vertelt Horner nu dat hij alle vertrouwen in het protest heeft. “Ik ben er van overtuigd dat we ons aan de regels hebben gehouden en het onderzoek naar deze zaak en onze eigen documentatie ervan zullen dat ook uitwijzen.”

Wanneer de FIA’s hof van beroep zich over de zaak gaat buigen, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de internationale autosportfederatie heeft aangegeven dat er nog geen officieel protest ligt, maar dat hoeft ook nog niet: na het aankondigen van haar intentie in protest te gaan, heeft Red Bull vier dagen de tijd gekregen haar beroep op te stellen alvorens dit voor te leggen.

Ricciardo
Daniel Ricciardo, op zondag nog in de wolken na het behalen van de tweede plek – zijn eerste podiumplek, en dan ook nog eens in zijn thuisrace – probeert kalm te blijven onder alle ophef. “We zien wel wat er gebeurt en verder wil ik het er niet te veel over hebben”, zegt hij.

Het enige wat hij nog wel kwijt wil, is dat hij ‘nog steeds trots’ is op zijn race van zondag: “Ik zou natuurlijk graag mijn achttien punten behouden, maar het was alsnog geweldig in Melbourne op het podium te staan. Daar verandert dit alles niets aan.”