Daniel Ricciardo zal en kan Red Bull niet inruilen voor Ferrari. Dat heeft Red Bull-teambaas Christian Horner nog maar eens benadrukt, waarbij hij de coureur ook prijst voor diens eerste seizoenshelft.

Horner maakte eerder al duidelijk dat Ricciardo in 2016 – en in principe ook tijdens de twee seizoenen daarna – gewoon bij Red Bull blijft omdat zijn contract volledig dicht is getimmerd. De geruchten over een overstap naar Ferrari zijn desondanks blijven rondzingen, dus Horner vertelt nu aan ESPNF1 nog maar eens dat de Australiër echt niet weg kan.

Gevraagd door de Engelstalige publicatie of Ricciardo’s deal ‘waterdicht’ is, antwoordt Horner dat dit ‘absoluut’ het geval is. De geruchten over een vertrek van de coureur uit Perth naar Ferrari zijn volgens Horner dan ook ‘helemaal nergens’ op gebaseerd.

Horner is verder vol lof over de prestaties van Ricciardo gedurende de eerste helft van 2015. “Ik zou hem een tien geven voor het eerste halfjaar”, zegt Horner zelfs. “Er zijn natuurlijk altijd dingen die toch wel beter kunnen, maar Daniel presteert op de top van zijn kunnen. Een aantal van zijn inhaalacties uit Hongarije horen zelfs bij de beste acties die we van hem hebben gezien.”

Ricciardo staat na tien races op P7 in het WK, met 51 punten. Vorig jaar stond hij halverwege het jaar derde met 131 punten en had hij op dat moment al twee races gewonnen, terwijl hij er uiteindelijk drie zou winnen en ook aan het eind van het seizoen de derde plek in beslag nam. Dat de resultaten dit jaar een stuk minder zijn, rekent Horner Ricciardo dus niet aan. Red Bull heeft immers problemen gehad met haar auto en – vooral – de Renault-motor.