Red Bull-teambaas Christian Horner houdt er rekening mee dat Mercedes ‘sterk’ zal zijn in Silverstone terwijl zijn team misschien wel voor ‘de grootste uitdaging’ staat op het Britse circuit.

Red Bull heeft na negen races een riante voorsprong in het constructeurskampioenschap. Het team uit Milton Keynes staat op 304 punten, tegenover de 228 van Ferrari en 188 van Mercedes. In Canada ging het opnieuw tussen Red Bull en Ferrari, een strijd die in het voordeel van de blauwe bolide beslist werd met de zege van Max Verstappen.

Mercedes was nog niet competitief genoeg om het de twee concurrenten lastig te maken, maar zal voor de thuisrace in Silverstone een aantal updates meenemen in de hoop weer wat naar voren te schuiven en mogelijk nog om de zege te strijden.

Lees ook: Christian Horner kan uitdelen plaagstootjes aan Toto Wolff niet laten

Red Bull-teambaas Christian Horner houdt daardoor rekening met een sterk Mercedes in Silverstone. “Zeker weten, ik denk dat zij sterk zullen zijn in Silverstone”, zegt Horner tegen Motorsport.com. “Ik zie geen reden waarom zij dat niet zouden zijn. Ik denk dat hetzelfde voor Paul Ricard geldt. Ferrari zal ook snel zijn in Silverstone.”

Voor Red Bull zou het juist een ‘wat meer uitdagend’ circuit kunnen zijn door de ‘aard van de lay-out’, denkt Horner. “Het is ongelofelijk dat we zes zeges op rij hebben gepakt, maar Silverstone zou wel eens de grootste uitdaging kunnen bieden”, voorspelt de Red Bull-teambaas.

Waar Mercedes dus met updates komt, zal Red Bull daar nog even mee wachten. Horner verklapt namelijk dat Red Bull ‘niks groots’ op de planning heeft staan tot aan de zomerpauze. Het team wil liever een ‘zeer bescheiden evolutie’ van de RB18 introduceren en moet daar dus even mee wachten. “Het is een heel andere vorm van ontwikkeling dan voorgaande jaren”, aldus Horner.