Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich lovend uitgelaten over Max Verstappen en Carlos Sainz, de coureurs van Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso. “Ze laten zien dat het loont talent een kans te geven.”

“Verstappen en Sainz hebben tot op heden erg sterk gereden”, zegt Horner in gesprek met Autosport, waarbij hij de optredens van het tweetal onder ‘de hoogtepunten van dit jaar’ rekent. “En dat laat ook wel zien dat het loont om talent een kans te geven”, meent de Red Bull-teamchef.

Gevraagd door Autosport of Verstappen en Sainz hem het leven wel eens lastig kunnen maken als het in de toekomst aan komt op het kiezen van coureurs voor het grote Red Bull Racing, antwoordt Horner dat dit ‘zeer zeker’ zo kan zijn.

“Red Bulls opleidingsprogramma heeft de afgelopen jaren grote talenten voortgebracht en het mag duidelijk zijn dat het ons over onze twee teams verdeeld niet aan talent ontbreekt”, oordeelt Horner, verwijzend naar zowel het Toro Rosso-duo als Red Bull Racings Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat.

Ricciardo & Kvyat
Ondanks zijn lof voor Verstappen en Sainz en het toekomstperspectief dat hij in de twee ziet, is Horner namelijk zeer te spreken over zijn huidige coureurs. “Ze vormen een goed duo”, zegt hij over het koppel dat volgens hem niet onderdoet voor andere rijdersduo’s waarmee Red Bull heeft geracet.

Waar Horner van onder de indruk is, is de goede samenwerking tussen Ricciardo en Kvyat en hoe ze zich voor het team inzetten, maar ook hoe ze elkaar ondanks hun sterke onderlinge band onder druk zetten en zo het uiterste uit elkaar naar boven brengen. “Ze moeten vooral zo doorgaan”, aldus Horner.