Red Bull-teambaas Christian Horner vindt niet dat Max Verstappen in Spa in zijn duels met de Ferrari-coureurs over de schreef is gegaan: “Het was op het randje.”

Verstappen was in de Grote Prijs van België bij een startincident betrokken met Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen en vocht later in de race ook nog enkele harde duels uit met de coureurs van de Scuderia.

Vettel en Räikkönen waren daarbij niet gelukkig met de manier van rijden van Verstappen. Volgens Räikkönen had een verdedigende actie van Verstappen bij opkomen Kemmel Straight ’tot een grote botsing kunnen leiden’. Vettel beklaagde zich over Verstappens van lijn wisselen onder het remmen.

Formula One World Championship 2016, Round 13, Belgian Grand Prix, Francorchamps, Belgium, Sunday 28 August 2016 - Max Verstappen (NLD) Red Bull Racing RB12.

Verstappen had het flink aan de stok met Räikkönen.

Horner
Red Bull-teambaas Christian Horner noemt de acties van zijn pupil na afloop van de race ‘hard, maar op het randje’. “Als het echt niet kon, had de wedstrijdleiding wel iets gedaan, maar ze hadden er blijkbaar geen problemen mee en Max kwam er dus mee weg.”

“Ik weet zeker dat als Max dit terugziet, hij het ook op het randje zal vinden. Hij zal hier ook weer van leren. Dit soort dingen blijven onder coureurs meestal nog wel even spelen en worden dan op het circuit beslecht, maar de scheidsrechter had er vandaag dus geen moeite mee”, stipt Horner aan.

De Red Bull-teambaas ziet de ‘fighting spirit‘ van Verstappen, zoals hij het noemt, als iets dat de topcoureurs kenmerkt. “Alle coureurs die qua ambitie en talent tot de buitencategorie behoren, hebben dit in zich.”

“Sebastian zelf trouwens ook, en die heeft er in het verleden ook kritiek voor gekregen. Maar ik denk wel dat dit soort vechtlust de fans naar het circuit brengt. Dat blijkt ook wel uit het geweldig grote publiek dat we in Spa hebben gezien.”