De titelstrijd tussen Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton wordt zondag beslist, maar als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt, mengen zijn jongens zich gewoon in het gevecht in de wedstrijd zelf.

Of dat mogelijk is, is natuurlijk een andere vraag, want Red Bulls Max Verstappen denkt dat Mercedes ’te sterk’ zal zijn in Abu Dhabi. Mocht Red Bull echter competitief genoeg zijn, dan rekent Horner erop dat zijn coureurs zich niet inhouden omwille van de titel die voor het Mercedes-duo op het spel staat.

“Ik zou tegen Max en Daniel zeggen dat ze er gewoon voor moeten gaan, want het is niet onze kampioenschapsstrijd”, verklaart Horner, doelend op Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Als ze zich vooraan kunnen melden, kunnen ze wel eens ‘Hamiltons beste vriend worden’, denkt Horner.

“Zeker als we erin slagen met beide jongens voor Nico te eindigen”, verwijst hij naar de voorsprong van twaalf punten die Rosberg heeft, waardoor de Duitser zelfs als Hamilton wint aan een tweede of derde plek genoeg heeft om de titel veilig te stellen.

“Nico heeft alles te verliezen”, weet Horner. “Normaal gesproken moet het met een Mercedes geen probleem zijn bij de eerste drie te finishen, maar niemand zal zondag waarschijnlijk meer in zijn spiegels kijken dan Nico.”

“Lewis wacht absoluut een makkelijkere taak, want de druk om het kampioenschap binnen te halen ligt bij Nico”, weet Horner, die denkt dat Hamilton ‘slim zou zijn’ om – als hij op kop rijdt – de coureurs achter zich op te houden. “Want dan wordt er in ieder geval geknokt.”

“Lewis heeft er niks aan met een halve ronde voorsprong te winnen, terwijl de kans veel groter is dat het zijn kant op valt als er achter hem echt geracet wordt”, denkt Horner, die titelverdediger Hamilton dus zeker nog ‘een redelijke kans’ toedicht.