Ondanks dat Max Verstappen zijn poleposition in Hongarije niet omzette in een overwinning, oogst hij vandaag lof van zijn teambaas Christian Horner. “Max haalde alles eruit wat hij kon.”

Lees ook: Hamilton verwijst Verstappen naar tweede plaats met tactische meesterzet

Gisteren was Verstappen nog de snelste man dankzij zijn allereerste poleposition, maar vandaag moest hij Lewis Hamilton voor zich dulden. Christian Horner ziet dat het zeker niet aan de kwaliteiten van zijn coureur ligt, maar aan de wagen van Hamilton. “Mercedes had gewoon een snellere wagen”, zijn de woorden van Horner tegen Sky Sport.

Extra stop was geen optie
Wat Hamilton ook hielp was een strategische meesterzet van zijn team. De Brit stopte een extra keer en kon zo op verse banden Verstappen voorbij gaan. Volgens Horner was eenzelfde strategie voor Verstappen echter geen optie. “Stoppen met Hamilton een seconde achter ons was geen goede keuze. Stoppen terwijl je aan de leiding gaat, op dat moment in de race: dat is een onmogelijke call.”

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

© Motorsport Images.

Ook na de pitstop van Hamilton stoppen had geen zin, volgens Horner. “Dan hadden we de positie sowieso verloren, want hij was al heel gauw sneller. De enige kans was om proberen voor te blijven.” De sterke pace van Verstappen op de zachte band liet bovendien niet het hele plaatje zien. “Hij was alleen maar zo snel in die laatste ronde omdat alles samenviel.”

Al met al was het toch een goed weekend van Verstappen en Red Bull, erkent Horner. “Max haalde alles eruit wat hij kon. Maar het is nog steeds een geweldig weekend van Max. Hij heeft pole gehaald, en p2 in de race, dat is nog steeds een heel mooi resultaat. En hij heeft het gat met Bottas verkleind.”

© Motorsport Images.