*

Horner: ‘Max is nu de ervaren man, Red Bull zal meer naar hem kijken’

Daan de Geus

Daan de Geus

19 december 2018 11:00

Horner: ‘Max is nu de ervaren man, Red Bull zal meer naar hem kijken’
Red Bull

Max Verstappen is met ingang van komend seizoen de ervaren man bij Red Bull, met nieuwkomer Pierre Gasly naast zich. “Het team zal dus meer naar hem kijken”, zegt teambaas Christian Horner.

Volgens Horner is dat niet meer dan normaal, met Verstappen die in 2019 aan zijn vijfde seizoen in de koningsklasse begint en Gasly die pas aan de vooravond van zijn tweede jaar in de Formule 1 staat. “Pierre komt naar ons team als onervaren jongen, dus Max wordt nu de ervaren kracht”, vertelt hij in interview met FORMULE 1. “Het team zal meer naar Max kijken.”

“Dat Pierre meer als ‘junior’ komt, helpt denk ik in zo’n situatie”, zegt hij over zowel die verhouding als het inbedden van een nieuwe coureur naast de inmiddels vaste waarde in het team. Volgens Horner heeft Gasly echter ‘het potentieel zich te ontwikkelen en het Max moeilijk te maken’. “Hopelijk stuwen Pierre en Max elkaar verder op en helpen ze elkaar het beste uit zichzelf te halen, net zoals Max en Daniel deden.”

De komende en gaande man bij Red Bull: Gasly en Ricciardo.

Daniel is natuurlijk Daniel Ricciardo, de Australiër die Red Bull komend seizoen voor Renault inruilt. Toen Ricciardo zijn move van de zomer bekendmaakte, werd daar met verbazing op gereageerd. Ook door Horner. Begrijpt hij Ricciardo’s beslissing inmiddels? “Eh… Niet echt”, erkent hij. “Ik ben nog steeds verrast, maar respecteer het dat hij iets nieuws wil.”

Volgens Horner heeft Red Bull er – ‘tot eigenaar Dietrich Mateschitz aan toe’ – van de zomer alles aan gedaan Ricciardo te overtuigen om te blijven. “Maar ik denk dat hij zijn keuze toen al had gemaakt. Of hij nu dezelfde beslissing zou nemen? Eh, dat weet ik niet… Maar hij heeft zijn keuze gemaakt en wij zijn heel blij met onze keuze voor Pierre.”

In de FORMULE 1 special ‘Het jaar van Max’ komt Horner uitgebreid aan het woord over het 2018 van Red Bull en Verstappen, Ricciardo’s vertrek en Gasly’s komst en Red Bulls overstap van Renault- naar Honda-motoren. In ‘het jaar van Max’ staat verder (onder meer) een exclusief interview met Max Verstappen zelf. ‘Het jaar van Max’ is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.