Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat Max Verstappen na zijn slechte seizoen tot nu toe wel een goed resultaat verdiende. “Maar dat hij het op deze manier zou doen had ik niet verwacht.”

Horner had vooraf al een scenario in gedachten waarmee zijn team de strijd met de Mercedessen zouden kunnen aanbinden. Maar uiteraard bleek de praktijk een heel andere uitkomst in petto te hebben.

“Ik dacht dat we deze race misschien konden winnen door een betere strategie te gebruiken dan de anderen. Maar uiteindelijk waren het de coureurs die ons deze overwinning bezorgd hebben”, vertelt Horner vlak na de race. “Er was helemaal niks aan te merken op de races van Max en Daniel, ze hadden geen strategische trucjes nodig, maar hebben dit resultaat gewoon te danken aan pure snelheid.”

Horner houdt zich op de vlakte over de gedachte aan betrouwbaarheidsproblemen die Verstappen dit seizoen al zo vaak plaagden. “Vandaag heb ik er eigenlijk niet aan gedacht. Niet meer dan anders, in elk geval. Toen we deze auto in voor het seizoen de RB13 noemden, was ik er al niet helemaal gerust op’, grapt de Brit. “Maar Max heeft dit verdiend. Hij heeft dit seizoen zo veel problemen gehad, dat hem dit absoluut toekomt. Er zijn in de Formule 1 goede en slechte dagen en hij heeft een onevenredig aantal slechte dagen gehad. Daarom is het ook zo mooi om te zien dat, als de auto goed werkt, we er op aan kunnen dat Max, en Daniel trouwens ook, er het maximale uit weten te halen.”