*

Horner niet blij met Gasly: ‘Horen niet te vechten met Alfa Romeo en McLaren’

Laurens Stade

Laurens Stade

5 augustus 2019 13:00

Horner niet blij met Gasly: ‘Horen niet te vechten met Alfa Romeo en McLaren’

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat het ‘hard nodig’ is dat Pierre Gasly beter gaat presteren. De Fransman eindigde in de Grand Prix van Hongarije slechts zesde, terwijl zijn teamgenoot Verstappen meedeed om de overwinning. Horner noemde de race van Red Bull ‘eenbenig’, omdat Gasly ‘niet in de mix’ zat.

”Het was een frustrerend weekend voor Gasly”, zegt Horner tegen Racefans.net. ”De start was niet goed, de eerste ronde was niet goed en hij hoort niet te vechten met Alfa Romeo of McLaren. Hij moet vechten met Ferrari en Mercedes. We doen er alles aan om hem erbij te helpen om dat te realiseren.”

Het feit dat Gasly niet vooraan meereed betekende dat Red Bull minder strategische opties had om Verstappen te helpen in zijn gevecht met Hamilton. ”Het probleem is dat Gasly niet in de mix zit. Het is dus niet zo dat als Lewis dan weer de baan op komt dat hij achter Gasly terechtkomt. Maar vandaag hadden zowel Red Bull als Mercedes een ‘eenbenige’ race met de teamgenoten uit de strijd”, aldus Horner.

Red Bull staat momenteel derde in het constructeurskampioenschap met 244 punten, en 181 daarvan staan op naam van Verstappen. ”Natuurlijk doet het pijn dat we niet met twee auto’s voorin rijden. Vooral in het constructeurskampioenschap waarin we evenveel punten scoorden als Ferrari, terwijl dit een circuit is waar we het verschil horen te maken”, aldus Horner. ”Het is van belang dat hij veel hoger gaat finishen, als we Ferrari nog willen inhalen in het kampioenschap.”

Lees ook: Horner: ‘Max heeft alles eruit gehaald vandaag’

Verstappen zet Gasly op een ronde tijdens de Grand Prix van Hongarije. Foto: Motorsport Images

‘Moeten dringend betere resultaten zien’
Horner zegt dat Gasly in de zomerstop zijn rust moet pakken. ”Hij moet terugblikken op de eerste seizoenshelft, en daarvan leren voor het tweede deel van het seizoen”, aldus de Red Bull-teambaas.

De tegenvallende resultaten van Gasly doen de geruchten aanwakkeren dat het team de Fransman dit seizoen nog gaat vervangen. Horner spreekt deze berichten tegen. ”Het is onze intentie om hem tot het einde van het seizoen bij het team te houden. Maar we moeten dringend betere resultaten van hem zien.”

Verstappen zette Gasly tijdens de Grand Prix van Hongarije zelfs op een ronde, wat hem ook al overkwam in Oostenrijk. Gasly eindigde de race in Hongarije achter de McLaren van Carlos Sainz, en vóór de Alfa Romeo van Kimi Räikkönen.

Lees ook: Een slechte start, weinig grip en slechts P6: weer ‘een zware race’ voor Gasly

Lees meer over

Gasly Horner Red Bull