Terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen op de Hungaroring om de zege streed, werkte Pierre Gasly zijn rondjes op de Hongaarse omloop in de luwte af. Op een ronde achterstand finishte hij als zesde.

Gasly eindigde daarbij niet alleen achter racewinnaar Lewis Hamilton (Mercedes) en Verstappen en de Ferrari’s, maar óók achter McLarens Carlos Sainz, die zich dus best of the rest mag noemen.

Lees ook: Hamilton verwijst Verstappen naar de tweede plek met tactische meesterzet

Als Red Bull-coureur leek Gasly het toch aan zijn stand verplicht op zijn minst Sainz te kloppen, maar “het was een zeer zware race”, doet hij verhaal ten overstaan van Ziggo Sports Jack Plooij.

“Vrijdag was nog een goede dag, maar na de zaterdagtraining verloren we veel snelheid. De kwalificatie was daarna heel moeilijk en de race ook.”

“Dat ik een slechte start had, maakte het al niet makkelijk. Daarna probeerde ik zoveel mogelijk aan te vallen, maar ik worstelde de hele middag met een gebrek aan grip en gleed heen en weer.”

Ondanks de acht punten was het zo andermaal een lastig en teleurstellend weekend voor Gasly, die erkent dat hij ‘eerst even uit wil staan’ tijdens de zomerpauze. “En daarna dan alles analyseren en sterk terugkomen voor de tweede seizoenshelft.”

Lees ook: De 5 coureurs die zich vlak voor de zomerstop nog even van hun beste kant moeten laten zien