De teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, heeft aangegeven dat de TAG Heuer-motor, ofwel de 2016 Renault-motor, nog 47 pk te kort komt op de Mercedes. 

Afgelopen winter heeft Renault hard gewerkt om de achterstand op de Ferrari- en Mercedes-motoren terug te brengen. Dat is gelukt, waardoor Red Bull Racing in een tweestrijd is verwikkeld met Ferrari om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Toch geeft Christian Horner aan dat er meer nodig is om weer om overwinningen mee te doen. ”Momenteel weten we dat we 35 kilowatt, ofwel 47 pk, te kort komen op de Mercedes krachtbronnen. Dat hebben we te horen gekregen van Renault zelf.”

Christian Horner geeft verder aan dat er plannen zijn gemaakt binnen Renault om het verschil te dichten, maar weet hij ook dat het bij raceauto’s gaat om een goede harmonie. ”Mercedes heeft een motor en chassis die heel goed in harmonie zijn. Ik denk dat Renault grote stappen heeft gemaakt en we weten dat er nog meer in zit, maar het hangt er ook van af hoe dat een geheel vormt met het chassis.”