Red Bull-teambaas Christian Horner begrijpt maar al te goed dat Max Verstappen ziedend was op Esteban Ocon na de Grand Prix van Brazilië. “Hij verliest hier een zege zonder dat hij er iets aan kan doen. Om eerlijk te zijn komt Esteban nog goed weg met een duwtje.”

Tegen de verwachting in kon Red Bull goed meekomen in Brazilië. Verstappen was hard op weg naar de zege, maar een dwaze actie van Ocon gooide roet in het eten. “Wat dacht Ocon in hemelsnaam?”, vraagt Horner zich na de race hardop af bij Sky Sports. “De auto aan de leiding had net een Force India gedubbeld. Als coureur op een ronde achterstand dien je je niet met de leider te bemoeien.”

Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Ze zijn snel op het rechte stuk, dat weten we”, aldus Horner over Ocon. “Maar waarom valt hij in hemelsnaam de leider aan? Hij heeft een ronde achterstand, hij heeft de snelheid niet en gooit zijn auto zomaar aan de binnenkant. Het is absoluut niet te begrijpen.”

De teambaas snapt dan ook best dat Verstappen Ocon opzocht na de race. De Nederlander gaf hem een flinke duw. “Ik denk dat Max hier nog terughoudend is geweest. Het kost hem een Grand Prix-overwinning; hij heeft alles gegeven met een beschadigde auto. Om eerlijk te zijn komt Esteban nog goed weg met een duwtje. De emoties liepen hoog op.”

Horner is verder vol lof over Verstappen, die volgens hem alles goed deed. “Hij heeft vandaag een zege verloren waar hij niets aan kon doen: enorm frustrerend voor hem en het team. We deden alles goed en hadden Mercedes in de touwen, waren Ferrari voorbij. Heel frustrerend voor iedereen om de zege te verliezen door een achterblijver.”

Even hoopte het team nog dat Verstappen opnieuw naar de leiding kon rijden, maar die hoop was tevergeefs. “De downforce die hij verloor was enorm. Dat we nog zo dicht bij Lewis kwamen terwijl de auto de halve vloer miste… Hij reed de wielen van zijn auto om Lewis nog onder druk te zetten. Je zag die voorband van Lewis slijten, maar met een beschadigde auto had Max niet meer de snelheid om hem bij te halen.”