Voor Red Bull-teambaas Christian Horner was het een grote opluchting dat de cameraman die werd geraakt door het losgelopen wiel van Mark Webber er nog relatief goed van af is gekomen.

Bij de pitstop van Webber zat het wiel nog niet goed vast toen hij werd weggestuurd. Het stuiterde vervolgens door de pitstraat en raakte een cameraman. Die liep daarbij een hersenschudding en enkele gebroken botten op, maar zal naar verwachting volledig herstellen.

“Het was een heel naar gevoel”, verklaart Horner. “Onze eerste zorg was het slachtoffer. Ik dacht eerst dat een Mercedes-monteur was, maar hoorde snel dat het om een FOM-cameraman ging en dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De eerste tekenen waren positief en ik werd tijdens de race op de hoogte gehouden. Het moet voor zijn familie ook vreselijk zijn geweest om zoiets te zien, maar gelukkig gaat het relatief goed met hem.”

Horner koos ervoor om Webber niet te informeren over wat er was gebeurd. “Het was niet relevant voor hem op dat moment”, zegt hij. “We hebben het hem na de race verteld. Uiteraard was hij zeer bezorgd over de toestand van de cameraman en blij te horen dat de verwondingen meevallen.”

Horner noemt het incident een herinnering aan het gevaar van werken in de pitstraat. Hij zegt dat er misschien moet worden nagedacht over de bescherming van personeel dat daar rondloopt. “Alle monteurs moeten beschermende kleding en helmen dragen, misschien moeten we eens kijken of dat ook bij anderen nodig is.”