Red Bull-teambaas Christian Horner stelt dat er bij een meeting tussen teambazen in Canada ‘wat theater’ kwam kijken. Hij lijkt daarmee te doelen op Mercedes-teambaas Toto Wolff, die van zich liet horen over de houding van de andere teams naar aanleiding van de nieuwe technische richtlijn van de FIA.

Afgelopen zaterdag kwamen de teambazen bijeen in Canada voor de gebruikelijke meeting met Formule 1-baas Stefano Domenicali. Er kwamen toen al meldingen dat het uitliep in een stevige discussie over de nieuwe technische richtlijn van de FIA, waar veel om te doen is. Sommige teams zijn namelijk blij met het ingrijpen van de FIA, Mercedes voorop, maar er zijn ook teams, waaronder Red Bull en Ferrari, die vinden dat het verkeerd is aangepakt.

Na dat gesprek liet Mercedes-teambaas Toto Wolff duidelijk blijken dat hij het niet eens was met het standpunt. Hij noemde zijn rivalen namelijk ‘zielig’ en ‘onoprecht’ en beschuldigde ze ervan ‘politieke spelletjes’ te spelen om de FIA te beïnvloeden om zo hun voordeel op de baan te behouden.

Lees ook: ‘Verstappen kan niet consolideren, elke race moet gewonnen worden’

Het was dus een verhitte meeting met de teambazen en daar kunnen fans mogelijk in maart ook van ‘genieten’, aangezien de filmcrew van Netflix aanwezig was om te filmen voor het vijfde seizoen van Drive to Survive. Red Bull-teambaas Christian Horner dacht er het zijne van. “Ik denkt dat er wat theater bij zat in die vergadering”, doelt hij in gesprek met Motorsport.com op de woede van Wolff. “Misschien hebben ze hem aangemeld voor een rol in die nieuwe film van Lewis (Hamilton, red.)”, grapt Horner.