*

Horner: ‘Red Bull presteert boven niveau’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 augustus 2014 10:18

Horner: ‘Red Bull presteert boven niveau’
Racepictures

Red Bull scoort beter dan het niveau van haar auto – of liever gezegd: haar motor – rechtvaardigt. Dat is de mening van Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Dat we twee races hebben gewonnen, verdere podiumplekken hebben gepakt en herhaaldelijk van de eerste startrij zijn vertrokken, is een opmerkelijke prestatie als je de theoretische handicap waar we door onze motor mee te maken hebben in overweging neemt”, stelt Horner in gesprek met Autosport.

“Natuurlijk presteren we alsnog niet op het niveau dat we nastreven, maar dit team heeft na het afgrijselijke voorseizoen dat we hebben meegemaakt karakter getoond en geweldig hard teruggevochten”, zo looft Horner zijn manschappen. “Er zijn al met al dan ook genoeg positieve punten die we aan de eerste seizoenshelft hebben overgehouden.”

Renault
Volgens de teambaas komt de Renault-motor die achterin de Red Bull-bolides ligt zo’n ’65 PK te kort’ op de dominante Mercedes-krachtbronnen. Horner weet dat er bij Renault hard wordt gewerkt dit – en de andere motorproblemen – op te lossen, maar ondanks zijn vertrouwen in de Franse firma weet hij ook dat wonderen niet bestaan.

“Renault gaat het verschil in vermogen niet van de ene op de andere dag goedmaken, maar het is hoopgevend dat er op management-niveau wijzigingen bij Renault zijn doorgevoerd en ze heel open kijken naar alles wat verbeterd moet worden. Aangezien de V6-motoren nog zo nieuw zijn, is er bovendien genoeg ruimte voor verbetering en kunnen er stappen gemaakt worden.”

Lees meer over

Horner Red Bull