Zolang Max Verstappen en Daniel Ricciardo respect voor elkaar blijven tonen, maakt Red Bull-teambaas Christian Horner zich geen zorgen om hun onderlinge strijd.

Red Bull denkt in Verstappen en Ricciardo het beste duo op de grid te hebben, waarbij vorig jaar al de nodige gevechten tussen de Nederlander en Australiër te zien waren.

Zo haalde Verstappen zijn teamgenoot in Oostenrijk, Duitsland en Brazilië in, terwijl ze tussendoor een hard duel om de overwinning uitvochten in Maleisië, wat Ricciardo dan weer won.

Dat de twee niet veel voor elkaar onderdoen en elkaar zo tot grotere hoogten stuwen, wordt binnen Red Bull als een groot voordeel en goed voor het team gezien. Zolang het allemaal goed blijft gaan, natuurlijk.

Horner vindt dat Ricciardo en Verstappen zich tot op heden goed hebben gedragen in hun strijd met elkaar.

Met een nieuw seizoen en ongetwijfeld nieuwe duels in het vooruitzicht, vertelt Red Bull-teambaas Horner in interview met BBC Radio 5 Live dat de regels nog altijd ‘duidelijk’ – en hetzelfde – zijn voor 2017.

“Wij geven onze coureurs gelijke kansen, maar verwachten dat ze op de baan respect voor elkaar tonen. Ze moeten elkaar ruimte geven en op respectvolle wijze met elkaar vechten.”

“Tot op heden zijn ze daar heel, heel goed in geweest”, meent Horner, die verder in een Facebook-live video van BBC Sport de hoop uitspreekt dat Red Bull zich in de titelstrijd kan mengen.

“We gaan het proberen”, zegt hij. “Mercedes ziet er erg sterk uit, won de laatste drie jaar alle titels en is dus favoriet, terwijl Ferrari een goede auto lijkt te hebben, maar onze coureurs zijn blij met onze bolide.”

“Ik hoop dan ook dat we het Mercedes en Ferrari lastig kunnen maken. Het is vooraf lastig te zeggen hoe we het zullen doen, maar we willen het gat naar Mercedes dichten.”

Volgens Horner is Lewis Hamilton –  de wereldkampioen van 2008, 2014 en 2015 – de grote titelfavoriet, maar heeft Red Bull in Verstappen en Ricciardo twee coureurs die de titel kunnen winnen.

“De vraag is echter of wij ze de auto kunnen geven om dat te doen. Daar zullen we de komende maanden achter gaan komen”, aldus de Red Bull-teambaas.