*

Horner: ‘Relatie tussen Red Bull en Honda beter dan verwacht’

Laurens Stade

Laurens Stade

21 november 2019 15:15

Horner: ‘Relatie tussen Red Bull en Honda beter dan verwacht’
Motorsport Images

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat de relatie tussen Red Bull en Honda ‘beter is dan verwacht’. De Brit is blij met de vooruitgang bij de Japanse motorleverancier en gelooft dat deze vooruitgang ‘veel goeds belooft’ voor 2020.

In het weekend van de Franse Grand Prix in 2018 maakte Red Bull bekend dat het zou overstappen van de Renault-motoren naar de Honda-motoren. Ondanks dat het destijds vraagtekens opriep, vanwege de mindere prestaties van Honda bij McLaren, heeft de samenwerking al veel opgeleverd: Verstappen won al driemaal dit seizoen en stond ook regelmatig op het podium. Voor Horner verloopt de samenwerking tussen Honda en Red Bull dan ook beter dan verwacht.

”In veel opzichten wel, ja”, zegt Horner tegen Formula1.com. ”Er waren veel vragen over onze overstap naar Honda-motoren, maar in de eerste race stonden we al op het podium. De motor is zeer betrouwbaar geweest en de prestaties worden alleen maar beter”, aldus Horner.

‘Belooft veel goeds voor 2020’
”Op het gebied van het chassis zijn we meer getroffen door de nieuwe regels voor de voorvleugel dan we hadden verwacht, maar Honda heeft onze verwachtingen op alle gebieden overtroffen. Het is een heel positieve start geweest van deze samenwerking”, voegt de Red Bull-teambaas toe.

Horner is blij met de vooruitgang bij Honda gedurende het seizoen en volgens hem belooft het ook veel goeds voor 2020, zeker omdat de regels gelijk blijven. ”De vooruitgang die is geboekt met de introductie van elke nieuwe motor is goed om te zien. Dit jaar zou altijd al een overgangsjaar worden vanwege de nieuwe samenwerking, maar het voelt alsof het momentum zich gedurende het jaar heeft opgebouwd. In combinatie met de regels die gelijk blijven willen we dit momentum van de RB15 meenemen naar de RB16”, aldus Horner.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Honda Horner Red Bull