Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Daniel Ricciardo, die zich volgend jaar bij het kampioenschapsteam voegt, zich in 2014 wel eens tot een grote verrassing kan ontpoppen.

Ricciardo rijdt nu nog voor Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso, maar heeft indruk gemaakt op de Red Bull-bazen en mag het in 2014 daardoor bij het grote Red Bull Racing proberen.

Hoewel Horner in gesprek met Autosport toegeeft dat Ricciardo in 2014 ‘een flinke klus’ te wachten staat in de teamstrijd met Red Bulls kopman – en viervoudig wereldkampioen – Sebastian Vettel, denkt hij toch dat Ricciardo kan verrassen.

“Ik denk oprecht dat Daniel wel eens een grote verrassing kan worden”, verkondigt Horner. “Daniel weet dat er veel van hem wordt verwacht en het een flinke opgave wordt zich te meten met Sebastian, maar hij is een jongeman met enorm veel rauw talent en pure snelheid.”

Dat Ricciardo het team al kent – door zijn tijd in Red Bulls talentenprogramma, zijn dienstverband bij ‘B-Team’ Toro Rosso en zijn eerdere werk als test- en reserverijder van Red Bull Racing zelf – spreekt volgens Horner in het voordeel van de Australiër, net als zijn karakter: “Ik denk dat hij de juiste persoonlijkheid en instelling heeft om het maximale te halen uit de mogelijkheid die wij hem bieden.”

Horner denkt verder dat Ricciardo veel kan leren van Vettel, en dat dus ook zal doen. Tijdens de twee resterende races van 2013 is daar echter geen tijd voor. Daarin moet Ricciardo zich, ondanks dat Red Bull al wel voorzichtig bezig is de coureur ‘de transitie te laten maken’, primair op zijn werk voor Toro Rosso blijven concentreren. “Pas als hij daar klaar is, gaan we ons volledig op 2014 richten”, aldus Horner.