Christian Horner is uiteraard teleurgesteld over de uitvalbuurt van Max Verstappen in Canada. Maar hij is vol lof over de prestaties van onze landgenoot. “Max wordt elk weekeinde sterker.”

Na zijn raketstart op het circuit van Montréal schoof Max Verstappen gelijk op naar de tweede plek. Christian Horner is er vrij zeker van dat Verstappen die positie had kunnen vasthouden. “Hij liep uit op Bottas. Als de pitstop normaal zou zijn verlopen, zie ik geen enkele reden waarom hij niet tweede zou zijn geworden. Want inhalen was hier dit weekeinde niet zo makkelijk.”

Red Bulls teambaas roemt de start en ook de herstart van onze landgenoot. “Perfect getimed en vol bravoure.” Maar hij voegt eraan toe dat Verstappen het hele weekeinde veel indruk heeft gemaakt. “In Q1 en Q2 zat hij er dicht op, en dat op een circuit dat onze auto niet bepaald goed ligt. Hij rijdt beter en beter, wordt steeds completer en maakt nauwelijks fouten. De laatste twee, drie races heeft Max veel progressie geboekt.”

Horner gelooft dat Verstappen volwassen genoeg is om de teleurstelling snel te verwerken. “Hij zal het grotere plaatje zien, hij weet hoe hard het team pusht om de auto beter te maken. We gaan de goede kant op. We raceten vandaag tegen een Mercedes en lagen voor op Ferrari. De resultaten zijn er nog niet voor Max, maar het is nog een lang seizoen. Zijn tijd komt nog wel.”