De voeten van Christian Horner stonden geen moment stil tijdens de Grand Prix van Brazilië. Oogappel Sebastian Vettel kende een dramatische start maar reed daarna een inhaalrace richting zijn derde titel. Ondertussen zweette teambaas Horner de nodige peentjes.

“Spannender dan dit kon niet”, aldus de Red Bull-teambaas. “Alles dat kon gebeuren, gebeurde. Het begon al in de eerste ronde toen Sebastian achterstevoren stond en hij gelukkig toch zijn weg kon vervolgen. De vloer en de uitlaten aan de linkerkant waren flink beschadigd, maar Sebastian herpakte zich. Hij was onvoorstelbaar snel op een natte baan.”

Horner is diep onder de indruk van de race die Vettel reed. “Hij bleef vechten en knokte zich terug tot hij weer op die vitale plaats reed om kampioen te worden. De problemen met de balans in de auto werden duidelijker toen het steeds droger werd. We hadden geen radiocontact meer met hem en daardoor rekende we er niet op dat hij binnenkwam voor een pitstop. In de slotfase was het een kwestie van de streep halen.”

Horner wilde niet dat Vettel zich tijdens de race blindstaarde op de Ferrari’s. “De race draait immers niet alleen om hun. Het was voor ons zaak zo hoog mogelijk te eindigen en op de juiste momenten de juiste beslissingen te nemen. Dat deden we in grote mate. Het enige dat ons in problemen bracht was de extra bandenslijtage door de opgelopen schade.”