*

Horner spreekt vertrouwen uit in Gasly, maar: ‘Hij heeft een reset nodig’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 juli 2019 15:10

Horner spreekt vertrouwen uit in Gasly, maar: ‘Hij heeft een reset nodig’
Red Bull

Na weer een tegenvallend optreden van Pierre Gasly – zevende op een ronde achterstand in Oostenrijk, terwijl teamgenoot Max Verstappen de race won – heeft Red Bull-teambaas Christian Horner zijn vertrouwen uitgesproken in de jonge Fransman. “Hij heeft alleen een reset nodig.”

“Ctrl-alt-delete”, weet Horner de computercode voor een reset. “Daar moet hij in zijn hoofd op drukken om opnieuw te beginnen.” Anders dan een valse start valt het begin van Gasly’s Red Bull-carrière namelijk niet te noemen, na negen tegenvallende optredens.

Gasly, die afgelopen winter de overstap van Toro Rosso naar Red Bull maakte, staat zesde in het WK met 43 punten, Verstappen is derde met 126. Daarnaast heeft de Nederlander één zege en twee derde plekken gepakt, terwijl Gasly’s beste resultaat een vijfde plaats is. In de kwalificatiestrijd staat het 8-1.

Lees ook: Geruchten rijderswissel Red Bull: Gasly maakt zich ‘geen zorgen’, Kvyat: ‘Geruchten komen en gaan’

Dat de resultaten zo zwaar in Verstappens voordeel wegen, maakt het er volgens Horner niet makkelijker op voor Gasly. “Hij is een snelle coureur, maar Pierre’s probleem is dat Max elke week presteert, en dat legt dan uiteraard ook weer meer druk op Pierre om te presteren.”

“Pierre heeft het zwaar op het moment, maar we doen onze uiterste best om hem te steunen. Ik denk dat hij gewoon een reset nodig heeft”, herhaalt Horner. “We weten namelijk waar hij toe in staat is.” Van een rijderswissel is dan ook geen sprake, benadrukt Horner. “We blijven achter hem staan, we geloven nog in hem”, stelt hij met klem. “We geven Pierre alle mogelijke support om het talent waarvan we weten dat hij het heeft, eruit te halen.”

Lees: Even bellen met… Giedo van der Garde: ‘Ik geef Gasly nog tot de zomerstop’