Red Bull-teambaas Christian Horner heeft benadrukt niet aan de kwaliteiten van Mark Webber te twijfelen, ook al doet Helmut Marko – de adviseur van het team – dat wel.

Marko liet begin januari in Red Bulls huisblad Red Bulletin enkele teksten optekenen waaruit blijkt dat hij het niet in Webber ziet zitten. “Mark heeft gemiddeld twee raceweekends per jaar waarin hij onverslaanbaar is, maar de rest van het seizoen kan hij dat niveau niet halen”, stelde Marko.

“Zodra hij zich in de titelstrijd mengt, lijkt hij de druk bovendien niet aan te kunnen”, voegde Marko daar nog aan toe, alvorens te roepen dat Webber zich ogenschijnlijk ‘niet weet te herpakken als zijn bolide met technische problemen kampt’.

“En daarnaast heeft hij het er mentaal moeilijk mee dat Sebastian Vettel alle prijzen voor zijn neus wegpakt, wat natuurlijk aan zijn zelfvertrouwen knaagt”, zo besloot Marko zijn weinig liefdevolle opsomming.

Webber heeft zelf al – op veel meer politiek correcte wijze – gereageerd op de uitspraken van Marko, en krijgt nu bijval van zijn teambaas, die in gesprek met Autosport benadrukt het volste vertrouwen in de Australiër te hebben.

“Als we niet gelukkig waren geweest met Mark, hadden we hem nooit nog een jaar bij ons team gehouden”, verklaart Horner, die verder beklemtoont dat Webber en Vettel ook in 2013 weer een gelijke status binnen het team hebben: “We geven onze coureurs dezelfde kansen en behandeling en hetzelfde materiaal, waarna ze zelf op het circuit het verschil moeten maken.”

“Voor ons als team is dat de enige manier om te gaan racen. Het is hoe we het al jaren doen en ook in de toekomst blijven doen”, vervolgt Horner. “Voor ons van Red Bull maakt het namelijk niet uit of het Mark of Sebastian is die wint, zolang het maar één van onze auto’s is die als eerste over de streep komt.”

Webber heeft op zijn beurt laten weten dat hij de indruk heeft dat het team ‘voor de volle honderd procent’ achter hem staat. “Ik ben daar heilig van overtuigd, en dat is ook waarom ik denk dat ik komend seizoen weer aanspraak kan maken op de titel.”