Nico Rosberg mag dan om de titel vechten, maar dat betekent nog niet dat Max Verstappen extra voorzichtig moet zijn als hij hem aanvalt. Dat stelt Verstappens teambaas Christian Horner.

Mercedes-topman Niki Lauda mopperde na afloop van de Grand Prix van Mexico dat Verstappen te agressief was geweest in zijn duels met Rosberg. Eerst bij de start, waar de Nederlander de Duitser volgens Lauda ‘van de baan ramde’ en daarna bij een mislukte inhaalactie in ronde 49.

Vooral bij de start had Verstappen zich wel wat mogen inhouden, vindt Lauda. “Onacceptabel”, zegt Lauda over de actie in de eerste bocht waarbij Verstappen en Rosberg elkaar raakten. “Dat had Nico de titel kunnen kosten.”

Leuk en aardig dat Rosberg om de titel vecht, maar daar heeft Verstappen niets mee te maken, is de strekking van de woorden van Red Bull-teambaas Christian Horner. “Ik vind niet dat Max te agressief was en hij is bovendien sowieso niet verantwoordelijk voor Nico’s titelkansen.”

“Als Max een gat ziet, gaat hij er gewoon voor. Dat maakt hem zo’n spannende coureur, ook al slaagde hij er later in de race in Mexico helaas niet in zijn auto op tijd af te remmen om Nico in bocht vier te passeren. Zodra hij een kans had, met wat hulp van een achterblijver, probeerde hij het echter.”

Rosberg zelf noemde de duels met Verstappen na afloop ‘racen op het randje en goede televisie’. Wel kampte hij met stuurproblemen na de botsing bij de start. “Op TV zag het er misschien niet erg uit, maar het was een vrij grote klap.”

“Of het een straf waard was, is verder niet aan mij”, zegt Rosberg over het startincident waar Verstappen geen straf voor kreeg, in tegenstelling tot later, toen Verstappen in duel met Sebastian Vettel de eerste twee bochten afsneed en vijf strafseconden aan zijn broek kreeg, waardoor hij een podiumplek verloor.

Formula One World Championship 2016, Round 19, Mexican Grand Prix, Mexico City, Mexico, Sunday 30 October 2016 - Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid leads at the start of the race.

De omstreden start van de Grand Prix van Mexico.