Mercedes-kopstuk Niki Lauda is niet te spreken over het optreden van Max Verstappen in de Grand Prix van Mexico. De Oostenrijkse oud-coureur vindt dat Verstappen te agressief reed.

Lauda windt zich vooral op over de eerste bocht van de wedstrijd. Verstappen haalde Rosberg in en liet daarbij zo weinig ruimte over voor de Mercedes-coureur, dat die moest uitwijken via het gras. WK-leider Rosberg bleef Verstappen desondanks voor.

“Nico lag duidelijk voorop en Verstappen ramde hem van het circuit”, zegt Lauda. “Dit had Nico het kampioenschap kunnen kosten. Het is onacceptabel. Verstappen is de schuldige. Hij rijdt te agressief. Dat moet hij toch eens gaan inzien.”

Juiste beslissing
Lauda vindt het terecht dat Verstappen aan het einde van de race vijf strafseconden kreeg uitgedeeld voor het afsnijden van de eerste bocht tijdens zijn gevecht met Sebastian Vettel. “Dat is een juiste beslissing. Iemand die zo vaak de fout in gaat als hij, moet bestraft worden.”

Het wordt volgens Lauda tijd dat Red Bull-rijderscoach Helmut Marko een hartig woordje wisselt met Verstappen. “Als Verstappen niet zo agressief zou rijden, ontwikkelde hij zich veel beter. Hij is ongelofelijk getalenteerd, maar dan verpest hij het met allemaal onbezonnen acties. Hij heeft het gewoon niet door, denkt dat hij alles goed doet maar dat is niet zo. Hij moet rustiger worden.”