Red Bull-teambaas Christian Horner is zeer onder de indruk van de ‘fantastische’ inhaalrace die Max Verstappen in China reed.

“Max heeft een fantastische race gereden, zeker gezien de startplek waar hij van moest vertrekken”, zegt Horner tegen Sky Sports F1, verwijzend naar hoe Verstappen zich van de zestiende plaats op de grid nog naar de derde plek – en zodoende het podium – wist op te werken.

De Nederlander is echter niet de enige die geprezen wordt door Horner, die ook lovende woorden paraat heeft voor Red Bulls rekenmeesters: “We kwamen door de strategie voor de Ferrari’s, maar hadden de pace niet om ze voor te blijven”, refereert hij aan het begin van de race.

Op het eind kwam Ferrari’s Sebastian Vettel er inderdaad weer voor, maar Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo finishten wel voor Ferrari’s Kimi Räikkönen.

Verstappen en Ricciardo vochten daarbij nog een fel gevecht uit om de derde plek. De twee waren vrij om te vechten, geeft Horner aan. “Ze hebben wel laten zien hard maar eerlijk met elkaar te kunnen duelleren, en dat zullen we dit jaar vast nog vaker zien”, voorspelt hij.

Verstappen won de teamstrijd dit keer, maar volgens Horner heeft ook Ricciardo ‘geweldig gereden’. “De jongens raceten vandaag heel goed en hard en het was top om als team het podium te halen.”