Max Verstappen heeft zich sinds zijn overstap naar Red Bull nog niet voor Daniel Ricciardo gekwalificeerd, maar zal vanzelf sterker worden in de kwalificatie.

Dat denkt Red Bull-teambaas Christian Horner. Hij noemt de kwalificatie momenteel nog een verbeterpunt voor Verstappen, terwijl Ricciardo volgens zijn teambaas juist uitblinkt in het laatste deel van de kwalificatie, als het erop aankomt. “Maar ik geloof dat Max met meer ervaring vanzelf sterker zal worden in de kwalificatie”, zegt Horner.

Verstappen krijgt verder een compliment van Horner voor hoe goed hij de laatste races heeft gereden. “Met name de manier waarop hij de bandenslijtage telkens onder controle heeft gehouden, is indrukwekkend. Net als dat hij totaal niets van de druk waar hij onder staat lijkt te merken. Het doet althans niks met hem.”

Beter duo
In interview met Sky Sports F1 vertelt Horner verder dat hij Verstappen en Ricciardo een beter duo vindt dan dat uit 2014, toen Ricciardo bij Red Bull een duo vormde met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Formula One World Championship 2016, Round 9, Austrian Grand Prix, Spielberg, Austria, Sunday 3 July 2016 - Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing RB12.

Ricciardo onderzoekt waarom zijn laatste races niet naar wens zijn verlopen.

Of Verstappen of Ricciardo beter is, verschilt volgens Horner per dag. Tijdens hun eerste vijf raceweekends was Ricciardo op zaterdag dus telkens het sterkst, maar op zondag scoorde Verstappen beter.

In hun vijf Grands Prix als teamgenoten, won Verstappen een race en pakte hij 59 punten. Ricciardo verzamelde er in die tijd 52. Verstappen finishte ook drie keer voor Ricciardo, die op zijn beurt tegen Sky Sports F1 zegt dat hij gaat onderzoeken waarom zijn zaterdagen beter verlopen dan zijn zondagen.

“Misschien richten we ons wel te veel op de kwalificatie en niet genoeg op de race. Dat is iets waar we nu naar kijken. Ik denk overigens niet dat dit zo is, maar in de huidige Formule 1 – waarin de manier waarop je de banden gebruikt heel belangrijk is – kan zelfs een kleine fout met de afstelling al veel gevolgen hebben voor je race.”