Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat Mercedes op het Franse Paul Ricard competitief zal zijn. Hij rekent het team onder leiding van Toto Wolff tot een van de kanshebbers en zou het voor de fans geweldig vinden als er zes auto’s om de zege strijden.

Na een moeizame seizoenstart heeft Mercedes zich weer langzaam naar voren gewerkt. Het team heeft nog steeds een aanzienlijke achterstand op Ferrari en Red Bull, maar Lewis Hamilton en George Russell scoren regelmatig punten terwijl met name Ferrari nog wel eens een uitvalbeurt kent.

Door updates was Mercedes op de Red Bull Ring weer een stukje competitiever, al kwamen Hamilton en Russell met een achterstand van ruim veertig seconden en een minuut over de streep. Er is nog een hoop werk te verrichten dus, maar Red Bull-teambaas Christian Horner voorspelt dat Mercedes op het vlakke Paul Ricard een bedreiging kan vormen.

Lees ook: Red Bull niet optimistischer gestemd over titelkansen door problemen Ferrari

“We verwachten dat ze snel zijn op Paul Ricard”, zegt Horner. “De laatste twee races waren behoorlijk goed voor ze en er is volgens mij geen enkel teken van porpoising geweest. Het lijkt erop dat ze zich langzaam weer naar voren werken.”

“Ik denk dat ze een kanshebber zullen zijn”, vervolgt Horner. “Ze blijven constant punten scoren. Ik weet niet hoe ver ze nu van de constructeurs- of coureursranglijst af staan, maar soms is het goed om meer auto’s in het gevecht te hebben, soms kan het slecht zijn. Maar ik denk dat het voor de fans geweldig is om zes auto’s te hebben die strijden om de overwinning”, aldus de Brit.

Met nog elf van de 22 races te gaan staat Max Verstappen bovenaan met 208 punten, gevolgd door Ferrari-coureur Charles Leclerc met 170 punten en Sergio Pérez op 151 punten. Hoewel Pérez een grote achterstand heeft opgelopen door pech in de afgelopen races, gelooft Horner nog dat zijn twee coureurs kans maken op de titel. “We zijn nog maar net halverwege het kampioenschap en de zaken schommelen nogal. Er is nog een verschrikkelijk lange weg te gaan. Het is frustrerend vanuit een constructeurspositie, maar Ferrari had zijn eigen problemen”, aldus Horner.