Red Bull leunt niet achterover nu Ferrari de afgelopen races te maken heeft gehad met technisch malheur. Het team onder leiding van Christian Horner benadrukt dat zij zich vooral op zichzelf focussen en niet uitgaan van pech voor hun rivalen.

Ferrari heeft na enkele tegenvallende seizoenen weer een competitieve auto gebouwd. De prestaties zijn goed genoeg voor zeges, maar de keerzijde daarvan heeft het team dit seizoen ook al regelmatig gezien. Ferrari had enkele pijnlijke uitvalbeurten in Spanje, Azerbeidzjan en afgelopen race in Oostenrijk nog, waar de F1-75 van Carlos Sainz vlam vatte en zo een zo goed als zekere één-twee in rook opging.

Terwijl Ferrari met veel pech te maken heeft, gaat het bij Red Bull – na een valse start – juist beter. Dat resulteerde in een reeks van zes zeges op rij voor Red Bull, waarvan vijf op de naam van Max Verstappen kwamen te staan. Maar Ferrari is – mede dankzij de nieuwe achtervleugel – weer een stuk competitiever in de races en heeft de laatste twee races gewonnen. Het team weet wel dat het problemen met de krachtbron moet oplossen, wil het een serieuze gooi naar de titels doen.

Lees ook: Door de lens van Peter: De baaldag van Sainz tussen de Oostenrijkse bermbloemen

Of Red Bull door de problemen bij zijn rivaal achterover gaat leunen? “Niet echt”, zegt Red Bull-teambaas Christian Horner. “We zijn niet te veel op hen gefocust. We hebben daar geen invloed op en kunnen er op geen enkele manier aan bijdragen”, aldus de Brit, die benadrukt dat ze zich bij Red Bull vooral op zichzelf focussen.

“We moeten ons op onszelf focussen en gewoon het beste uit ons pakket zien te halen”, stelt Horner. Bovendien is Red Bull nog altijd op zijn hoede voor de pure snelheid van de Ferrari. “Zij hadden een zeer sterke auto en ze hadden hier een één-twee kunnen pakken”, doelt de Red Bull-teambaas op de race in Oostenrijk.