In de rubriek ‘Door de lens van Peter’ toont FORMULE 1’s huisfotograaf Peter van Egmond zijn favoriete foto’s uit de recente raceweekends. In Oostenrijk spotte hij een in het gras en tussen de bermbloemen bij de pakken neerzittende Carlos Sainz.

“De tweede plek in Oostenrijk was denk ik niet waar Max Verstappen en Red Bull op hadden gehoopt, maar het kan altijd beroerder. Ik denk dat Carlos Sainz ook zeker niet had gedacht dat hij een deel van de race zittend in het gras zou doorbrengen, toekijkend terwijl zijn collega’s door raceten…”, weet Van Egmond.

Lees ook: Door de lens van Peter: de niet echt balende of boze Bottas bovenop de bandenstapel

“Sainz lag net op koers om Verstappen in te halen, toen zijn motor plofte”, verwijst FORMULE 1’s huisfotograaf naar de momenten die aan deze foto voorafgingen. “Max was eigenlijk een sitting duck, dus als Carlos niet stuk was gegaan, was hij tweede geworden in plaats van Max. Dan is het wel heel treffend dat je zo in het gras zit en je problemen zit te overdenken. Die typische bloemetjes in de berm maken het voor mij ook echt Oostenrijk.”

“Carlos’ pech laat ook wel zien dat het ondanks alles niet altijd leuk is een Ferrari te hebben. Hij is een beetje terug bij af. Na Engeland leek het tij gekeerd, nu heeft hij weer dezelfde pech die hij eerder ook had.”

In de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine, nr. 11, vind je nog veel meer schitterende foto’s van Peter van Egmond. FORMULE 1 Magazine nr. 11 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen – met gratis verzending binnen Nederland!