Sebastian Vettel neemt volgens Red Bull-teambaas Christian Horner ‘op het juiste moment’ afscheid van de Formule 1. De Brit, die jarenlang met de viervoudig wereldkampioen heeft gewerkt, vindt het tegelijkertijd wel jammer om Vettel te zien vertrekken: “Het zal triest zijn om hem niet meer te zien.”

Vettel kondigde voor de Grand Prix van Hongarije zijn afscheid van de Formule 1 aan. Na zeventien seizoenen in de koningsklasse van de autosport vindt de Duitser het wel mooi geweest. Met vier wereldtitels, 53 zeges en 57 polepositions verlaat Vettel de sport met geheven hoofd en kan hij meer tijd met zijn gezin doorbrengen, een van zijn voornaamste redenen om afscheid te nemen.

Red Bull-teambaas Christian Horner, die ook al de leiding had bij het team toen Vettel zijn vier titels veroverde, heeft Vettel op positieve manier zien groeien in de Formule 1. “Het was een plezier om hem in ons team te hebben”, blikt Horner terug op Vettels tijd bij Red Bull. “We hebben wat geweldige dingen bereikt. Hij is een zeer principiële jongen en we hebben hem zien groeien van een jongen tot een jongeman. Hij heeft hele sterke overtuigingen.”

Lees ook: Red Bull overwoog Vettel naast Verstappen te zetten

Horner ziet nu een Vettel die zich veel meer uitlaat over zaken die hem aan het hart gaan. “En terecht”, stelt Horner. “Zijn familie is belangrijk voor hem, hij is een zeer gesloten man.” Dat Vettel plots een Instagram-account aanmaakte, om daar zijn afscheid aan te kondigen, leidde tot verbazing bij Horner. “Ik ben blij dat hij recentelijk een Instagrammer is geworden!”, grapt de Brit.

“En hoewel zijn Formule 1-carrière nu ten einde komt, heeft hij vast nog veel dingen die hij in zijn leven wil doen”, vervolgt Horner. “Ik weet zeker dat hij geweldige dingen zal doen. Het zal triest zijn om hem niet meer te zien. Maar ik denk dat dit het juiste moment is voor hem.”

Lees ook: ‘Vettel en Hamilton zijn op een positieve manier activisten’

Hij doelt daarmee op het feit dat hij bij Aston Martin nog maar weinig van zijn talent kan laten zien. “Het is niet leuk om hem in het middenveld te zien rijden, hij hoort daar niet thuis. Het is voor hem dus het juiste moment om afscheid te nemen van de Formule 1”, aldus de Red Bull-teambaas.