*

Horner: ‘Waarom zou Ricciardo ergens anders heen willen?’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 april 2018 11:00

Horner: ‘Waarom zou Ricciardo ergens anders heen willen?’
Sutton Images

Daniel Ricciardo’s overwinning in China laat volgens Red Bull-teambaas Christian Horner wel zien waarom hij bij het team van de energiedrankfabrikant moet blijven. “Waarom zou hij ergens anders heen willen?”

Ricciardo’s contract met Red Bull loopt eind dit jaar af en het team wil graag met hem verder. Ricciardo wil echter eerst aanzien hoe het seizoen zich ontvouwt wat de competitieve rangorde vooraan betreft. De twee andere topteams, Mercedes en Ferrari, zouden namelijk ook interesse in hem hebben.

Ricciardo en Horner.

Na drie races – met een vierde plek in Australië, een uitvalbeurt in Bahrein en zege in China – staat Ricciardo vierde in het WK. Met name zijn overwinning in Sjanghai zou volgens Horner reden moeten zijn voor de coureur om zich langer aan Red Bull te committeren. “Hij voelt zich volgens mij goed binnen het team en als wij hem een auto kunnen geven zoals in China, waarom zou hij dan ergens anders heen willen?”

Volgens Horner is Ricciardo ‘een hele complete coureur’ en presteert de Aussie ‘absoluut op de top van zijn kunnen’. “Dat is al een aantal seizoenen zo. Hij heeft precies de juiste mix van ervaring en pace. Als het op inhalen aankomt, is hij verder één van de beste coureurs”, meent Horner. “Zijn inschattingsvermogen daarvoor – voor de ruimte die er ligt, het op tijd stoppen van de auto en insturen – is perfect.”

Red Bull en Ricciardo hebben onderling een deadline afgesproken over zijn aanblijven daar. Na zijn zege in China zei Ricciardo tegen Sky Sports dat dit zijn onderhandelingspositie uiteraard geen kwaad doet. “Het plan was echter eerst te zien hoe het ervoor staat als de Formule 1 naar Europa gaat. Pas daar zullen we zien wat de machtsbalans is. Tot op heden heeft elk topteam zijn moment al wel gehad dit jaar.”